Tilbage

Musikalsk biografi

Det var først efter konfirmationen, hvor jeg fik en spansk guitar i konfirmationsgave, at musikudøvelsen tog mere fart. Jeg fik lidt begynderundervisning, men indtil seminarietiden, hvor jeg gik på musiklinjen og bl.a. spillede klassisk guitar hos Carsten Lange, var det ellers efter learning-by-doing metoden. Vi lyttede til pladerne med vore favoritter, til at begynde med The Shadows, og prøvede så selv at eftergøre det vi hørte så godt som muligt med de forhåndenværende guitarer.
På et tidspunkt øvede jeg en hel del på klaver, men de seneste mange års spillen har fortrinsvis været på akustiske og elektriske guitarer.

Komponistspire

Allerede i The Nameless var vi begyndt at synge flerstemmigt, og i The Pretenders blev det hurtigt min rolle at fordele stemmerne, når vi skulle synge flerstemmigt. Det var muligvis her min interesse for at komponere blev vakt. Jeg har altid haft let ved at ryste en melodi ud af ærmet – nogle bedre end andre. Min komponistvirksomhed er knyttet til bestemte sammenhænge, jeg arbejder stort set ikke for skrivebordsskuffen.

Jeg komponerede et større værk for kor og orkester, "Kyrie et Gloria" som hovedopgave til musikeksamen på seminariet. Mine linjekammerater sang kor og The Pretenders spillede musikken. Jeg selv på piano, Carsten Lange og senere Danmarks Radio optog på bånd.
Som skolelærer har jeg bl.a. lavet musik til en skolekomedie, flere musikopførelser, en julesang for skolekor. Efterfølgende komponeret rockmusik, jingler og i 2012 løbetræningsmusik til Rubjerg Knudeløbet.

Jeg spiller The Beatles på min egen måde

Jeg har et lille hjemmestudie med en digital "båndoptager" og nogle af vore gamle mikrofoner, og Poul Vejby, også fra The Pretenders, og jeg mødes regelmæssigt og arbejder med både gamle og nye numre.
Et musikalsk hovedemne er indspilninger af The Beatles på min egen måde, dvs. i egne arrangementer. Samtidig studerer jeg alt, hvad jeg kan komme i nærheden af med hensyn til, hvordan beatlesoptagelserne foregik.

FARS The Nameless The Pretenders November 1984. Poul Vejby og jeg i HCF Studiet ved indspilning af musikken til "Nu er det Jul" Tårs skolekor november 1984, optagelse af julesang

Lyt til "Nu er til jul igen"

Lyt til "Kyrie et Gloria"