Tilbage

The Pretenders

Hjemkomst til Aalborg, 20. maj 1968, efter at have vundet danmarksmesterskabet i rockmusik

Efter debuten i september 1964 af Brønderslevs første pigtrådsorkester, fulgte andre unge i byen hurtigt i pionerernes fodspor og dannede adskillige lignende pigtrådsorkestre. The Pretenders var ét af dem. Orkesteret startede, som så mange andre bands i 1960’erne, med, at nogle skolekammerater begyndte at spille sammen på billige, ofte akustiske, guitarer. Med fra starten var Poul Vejby og Martin Bøgild (begge guitar og vokal), der lidt senere fik selskab af Sten Fuglsang (basguitar og vokal) og deres første trommeslager, Jens Nøhr. I 1966 forlod Jens Nøhr gruppen og Mogens Dyrberg og jeg kom med.
Vi øvede fast to-tre gange om ugen samtidig med, at der var et voksende antal arrangementer, fortrinsvis i Nordjylland. Repertoiret var i høj grad præget af flerstemmig sang, og specielt numre med The Hollies blev vi rigtig gode til, ligesom vi havde en supergod rytmegruppe.

I 1967 vandt vi pigtrådsmusikkonkurrencen, Favo-Hit, i Aalborg, og i 1968 blev vi danmarksmestre i Danmarks Radios landsdækkende konkurrence om landets bedste amatørbeatgruppe – ja, sådan hed det dengang.
Herefter fulgte nogle travle år med optræden over det ganske land stort set hver eneste weekend. I begyndelsen af 1970’erne dalede aktiviteterne på grund af militærtjeneste og videreuddannelse. Lidt efter lidt startede vi dog op igen, og min bror, Ib Dalgaard-Nielsen fra brønderslevgruppen "The Blues Progress", kom med. I 1979-1991 var Søren Tipsmark med på trommer i stedet for Mogens Dyrberg. I skrivende stund (2014) er det igen Mogens Dyrberg bag gryderne.

The Pretenders fik aldrig indspillet en plade, vi var ikke interesserede i at indspille vores manager, Eugen Tajmers forslag om Paul Ankas ”Diana” med dansk tekst af Thøger Olesen.
Efter at vi i 1986 havde fejret vores 20 års jubilæum med koncerter på spillestederne Skraaen, Aalborg og Sysseltinget, Hjørring, afleverede vi alle scrapbogsmaterialer på Vendsyssel Historiske Museum - dog ikke instrumenterne.
Vi mødes derfor stadig, men har med hensyn til optræden de seneste år fortrinsvis spillet til hinandens runde fødselsdage. I mit studie laver vi nyindspilninger af nogle af vore gamle numre samt indspiller numre, som vi synes er gode, men ikke fik optaget tidligere.

The Pretenders, 1979. Fra venstre: Jens Dalgaard-Nielsen, Søren Tipsmark, Martin Bøgild, Ib Dalgaard-Nielsen, Sten Fuglsang og Poul Vejby.

The Pretenders, 1980.

The Pretenders, 2015. Forrest fra venstre: Sten Fuglsang, Martin Bøgild og Mogens Dyrberg. Bagerst fra venstre: Ib Dalgaard-Nielsen, Jens Dalgaard-Nielsen og Poul Vejby

I efteråret 2014 samledes det originale Pretenders fra 1966 plus ét medlem mere fra 1972 for at deltage i 50 års rockjubilæet i Brønderslev. Derefter oplevede vi, at der var efterspørgsel efter os igen, så vi fortsætter med at mødes og øve både gamle som nye numre.
Pretenders plakat 1966

Pretenders plakat 1968

Pretenders plakat 1980

Pretenders kort 1966

Pretenders kort 1980

Flere Pretendersbilleder, et par regnskabssider samt nogle avisartikler