Tilbage

Studie


The Pretenders i studiet

Musikeksempler
The Pretenders har gennem årene lavet mange optagelser, både privat og i professionelle studier. Da jeg arbejdede i folkeskolen havde jeg også elever med i et studie og mine spillevenner har medvirket som studiemusikere med indspilninger af backingmusik til mit daværende skolekor. Musikken blev brugt til skolekoncerter og teaterforestillinger.

Da de musikalske aktiviteter udadtil efterhånden aftog, opstod tanken om at fortsætte aktiviteterne gennem studiearbejde. I 2001 startede jeg på deltidsplan det første, simple studie sammen med min musikmakker fra The Pretenders, Poul Vejby. Studiet bestod af en computer, en lille mikserpult, et lille keyboard, et par højttalere samt nogle gamle mikrofoner fra orkestret. De første år gik med at lære indspilningsprogrammet ”Pro Tools” at kende og med at overspille vore gamle optagelser fra spole- og kassettebånd til digital form.

Gennem årene er der kommet bedre udstyr til, ligesom vi efterhånden har fået en hel del erfaring i studiearbejde. Vi arbejder mest med udgangspunkt i 60’er rock, der jo er vores fælles musikalske referenceramme, men vi bruger gerne symfoniorkesterets instrumenter eller tilføjer en blæsergruppe eller en strygekvartet, hvis der er brug for det.

Vi arbejder både med egne og andres kompositioner, laver backingmusik til mit beatlesforedrag, jingler, underlægningsmusik til film/video eller genindspiller gode, gamle numre i en bedre kvalitet end den eksisterende. Når der er brug for kor, à la det vi sang i The Pretenders, indkalder vi de øvrige gruppemedlemmer og får samtidig en hyggestund i gode venners lag.